Tuinontwerp

Een goed doordacht tuinplan is de basis van eindeloos tuingenot. Tijdens een bezoek bekijk ik uw tuin, neem ik de maten op, bestudeer ik de omgeving en bespreken we uw wensen voor de tuin. Daarna werk ik de ideeën uit in de vorm van een schetsontwerp. Tijdens een tweede bezoek bespreken we de schets. Naar aanleiding van uw reactie doe ik eventuele aanpassingen aan het ontwerp en maak ik een definitieve tekening in kleur.
 

Sfeerimpressie

Onderdeel van het ontwerp is een sfeerimpressie van de te gebruiken materialen zodat u zich een mooi beeld kunt vormen van het eindresultaat.
 

Beplantingsplan

Ondanks dat ik bij een ontwerp altijd al enkele suggesties doe voor de beplanting is een uitgebreid beplantingsplan erg nuttig. Een beplantingsplan bestaat uit een tekening waarop de geadviseerde beplanting aangegeven wordt, inclusief aantallen. Een overzicht met (richt)prijzen behoort tot de mogelijkheden. Een beplantingsplan kan uiteraard ook afzonderlijk afgenomen worden, zonder tuinontwerp.
 

Onderhoudsplan

Onderdeel van het beplantingsplan is het onderhoudsplan. Dit bestaat uit een overzicht van de geadviseerde planten, voorzien van foto, product eigenschappen en advies met betrekking tot het onderhoud.
 

Lichtplan

Ook voor de verlichting doe ik standaard suggesties in het tuinontwerp. Wanneer u behoefte heeft aan advies bij de keuze van de armaturen dan kan dat. In een lichtplan werk ik het advies dan uit waarbij de soorten armaturen, aantallen en toebehoren, inclusief (richt)prijzen gespecificeerd zijn.
 

Begeleiding

Wanneer ik een tuinontwerp voor u maak kan ik u advies geven over de uitvoering of u in contact brengen met een hovenier. Indien gewenst kan ik het traject met de hovenier ook voor u begeleiden. Ik fungeer hierbij als tussenpersoon en onderhoud de contacten. Ik zie erop toe dat het ontwerp zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd wordt, signaleer mogelijke problemen en bespreek eventuele noodzakelijke aanpassingen.
 

Inkoop van materialen

Indien u (een deel van) de aanleg zelf gaat doen kunt u materialen via mij inkopen. Vaak kan ik materialen zoals planten, verlichting, tuinmeubilair en plantenbakken tegen gunstige prijzen leveren.